Paardenmelk

Werking

Paardenmelk stimuleert de goede bacteriën van onze darmflora in hun groei. Hun uitbreiding zorgt voor de verdringing van slechte bacteriën. Deze slechte bacteriën zijn de oorzaak van vele ziekten.

Door het drinken van paardenmelk wordt de darmflora geactiveerd en het lichaam ontlast van onreinheden. Een eigenschap van paardenmelk is dat zij de gisting van de goede en noodzakelijke melkzuren op de verschillende plaatsen activeert waardoor een goede spijsvertering op gang komt.

De slechte bacteriën produceren namelijk afvalstoffen die verspreid worden en zo ons lichaam irriteren. Dit kan leiden tot slechte vertering, onregelmatige stoelgang, moeheid enz. De toxines uiten zich ook onder de vorm van uitslag of door veelvuldige verkoudheden.

Samenstelling

Paardenmelk is van alle melksoorten van onze huisdieren het meest met de menselijke moedermelk te vergelijken. Het gehalte aan eiwit, melksuiker (=lactose) mineralen en sporenelementen komt ongeveer overeen. Het ijzer- en vitamine C gehalte van de paardenmelk is hoger. Het lagere vetgehalte is onder voedingsfysiologische gezichtspunten eerder positief te beoordelen. Daarbij zijn de vetzuren grotendeels meervoudig onverzadigd.

  Merrie Vrouw Koe Schaap Geit Kameel
Eiwit 2,1 1,5 3,5 5,2 3,8 3,6
Vet 1,3 4,0 3,4 6,2 4,1 2,5
Melksuiker 6,3 6,9 4,6 4,2 4,4 5,0
Reststoffen 0,4 0,3 0,8 1,9 1,9 0,7


Het calciumgehalte bedraagt 0,11% en het fosforgehalte is 0,06 %. Verder bevat paardenmelk een keur aan vitaminen die betrokken zijn bij de vorming van nieuwe huid (Vitamine A) , het bestrijden van ontstekingen (Vitamine B12) oxidatie vermindering van de stofwisseling (Vitamine C) en de beroemde vitamine E die ook wel de actiefste biologische vitamine genoemd wordt en die in verbinding met andere vitaminen de strijd aanbindt met vele huidproblemen.

Gebruik

oor mensen die paardenmelk voor de algemene gezondheid willen drinken is een kuur van een maand voldoende. Men drinkt elke dag een vierde liter per dag. Mensen met klachten zullen meestal rond de vierde week merken dat er verbetering is, men zet de behandeling dan verder door tot de klachten verdwijnen of de verbetering stabiel is.

De duur van de kuur is afhankelijk van persoon tot persoon en van de hardnekkigheid van de aandoening. In de meeste gevallen kan men na verloop van tijd ( 2 tot 3 maanden) langzaam afbouwen. Chronische aandoeningen brengen natuurlijk een blijvend gebruik van paardenmelk met zich mee. Paardenmelk kan ongeneeslijke ziekten niet genezen, toch het lichaam in belangrijke mate ondersteunen. Tijdens de kuur blijft men de voorgeschreven geneesmiddelen nemen en/of het dieet volgen.

Paardenmelk wordt onmiddellijk na het melken gekoeld en daarna ingevroren . De diep ingevroren melk blijft minstens 6 maanden goed bij -18° celsius zonder kwaliteitsverlies. De melk wordt diepgevroren verkocht. Laat de melk ontdooien voordat het gedronken wordt. Door het invriezen ontstaan er kleine vlokjes vaste stof in de melk, deze moeten ook mee opgedronken worden. De melk kan ook vermengd worden met wat suiker, honing of cacao, maar nooit boven lichaamstemperatuur verwarmen.

Paardenmelk heeft zijn sporen al verdiend bij :
  • Slechte vertering, zure oprispingen, buikrommelingen, opgezette buik, onregelmatige stoelgang, misselijkheid enz.
  • Onreine huid
  • Stoornissen door kwalen, medicijnen enz.
  • Voor het beheersen van uw cholesterol
  • Ondersteuning van het lichaam bij stress, vermoeidheid, chemotherapie
  • Tekorten aan mineralen en vitamines
  • Verminderde weerstand
  • Ter versterking van het lichaam en verhoging van de algemene weerstand